Ezért fogysz többet a súlyzós edzésektől | Well&fit

Fogyni súlyzó. 2. Be kell lőni a helyes súlyt!

"+_NEWS_RATING_YOU_DONT_LIKE_THIS_ARTICLE+"

Rudolf Dániel A 3 leghíresebb szovjet szexbotrány Ha fogyásról van szó, elsőre mindenki a kardióhoz fordul, nem pedig a súlyzókhoz. Ez bizony elég nagy hiba! Mindenki ugyanazt akarja: több izmot, kevesebb zsírt, formásabb testet, jobb közérzetet és jobb testkompozíciót.

hogyan lehet elveszíteni a hatalmas testzsírt

Hogyan csináld? Ádám Norberthez, a Steelfit szakértő személyi edzőjéhez fordultunk újra segítségért!

Kis súlyzók vs. Nagy súlyzók - melyikkel eddzünk? És egyáltalán mi számít kicsi vagy nagy súlynak?! Erre sajnos nincs olyan konkrét válasz, hogy például "a 3 kilós kézisúlyig kis súlyról beszélhetünk, utána jönnek az ún.

Testünk fogyni súlyzó első számú eszköze mindig az étrend marad. Egyszerűen lehetetlen. Rossz étrend mellett az ember elhízik. Edzéssel lehet lassítani a folyamatot — de az eredmény elkerülhetetlen. A második legfontosabb eszköz a kezünkben az edzés. Mi most a súlyzós edzésről és a rezisztenciaedzésről fogunk írni.

Sok nő csípőből elutasítja a súlyzós edzést, hiszen a szebbik nem elsősorban karcsúsodni szeretne, nem pedig izmot építeni. Valójában a megfelelően végzett súlyzós edzés nemcsak formálja az izmokat, de segít a fogyásban is.

A súlyzós edzés nem csak arra jó, hogy fölösleges kalóriákat égessünk el. Ez pedig hiba. Hogy miért?

Hatályos: Az adatok kezelésével összefüggésben Szolgáltató mint adatkezelő ezúton tájékoztatja a Honlapot igénybe vevő felhasználókat a Honlapon általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintett felhasználó jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről. A Honlapról elérhető alábbi felületre, szolgáltatásokra vonatkozó adatkezelési szabályok külön tájékoztatókbantalálhatóak, amelyek az adott felületeken érhetőek el: Karrier, Hírlevél, Törzskártya, Sportolói jelentkezés. A cookie-val kapcsolatos részletes adatkezelési szabályok szintén külön tájékoztatóban találhatóak.

Azért, mert nem lehet egy rossz étrendet túledzeni. Akkor mi a lényege a súlyzós edzésnek? Az erősítésnek is nevezett rezisztenciaedzés, vagyis a szabad súlyokkal végzett gyakorlatok sora számos hatással bír a testünkre, melyeknek köszönhetően a zsírégetés, a fogyás és a testösszetétel javításának legjobb eszköze lehet: A fogyáshoz és a testkompozíció pozitív irányba történő változtatásához ideális hormonális környezetet tudunk létrehozni.

Az edzés következtében emelkedik a növekedési hormon és a tesztoszteron szintje, ami lehetővé teszi a sovány testtömeg megtartását és növelését, emellett megnő a zsírégetést fokozó kortizol, adrenalin és glukagon szintje fogyni súlyzó. Javítja a testünk inzulinérzékenységét nofap zsírégetés glükóztoleranciáját: az inzulinérzékenységünk a mindenünk.

Ha jó az inzulinérzékenységünk, akkor könnyebben fogyunk, könnyebben növeljük az izomtömegünket, általánosan egészségesebbek vagyunk.

Attól, hogy fejlődik az izomzatod, nem kell félned!

A zsírsejtekben a zsírsavak szintézisét gátolja, miközben a zsírbontás fokozódik még az edzés utáni szénhidrátok elfogyasztását követően is. A megnövekedett izomtömeg eredményeként több kalóriát és zsírt égetünk el, illetve nagyobb mennyiségű szénhidrátot képes a szervezetünk tolerálni.

Nem mellesleg 1 óra kemény rezisztenciaedzés jóval több kalóriát éget el, mint 1 óra kardióedzés.

10 napos kihívás fogyni

Összefoglalva: a legfontosabb eszköz a fogyáshoz az étrend. Ezt követi az edzés. A súlyzós edzés az egyik legjobb kiegészítője egy megfelelő étrendnek, amennyiben a cél a testkompozíciónk javítása.

60 felett és fogyni akar

Oszd meg másokkal is!