Fogyás vs. zsírvesztés | HIIT edzés

Hiit fogyni, Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

  • Szerző: net.
  • Láz miatt fogysz
  • Joey quinn fogyás ügyes
  • Német fogyás shake
  • Egészségügy kifejezett fogyás
  • Ma a zsírszövet csökkentésére leginkább a HIIT magas intenzitású intervall edzés vagy nagy intenzitású intervall edzés.
  • Fogyni akarsz? 4 zseniális edzés, ami csökkenti a testzsírt

Tweet A HIIT edzések egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az emberek körében, ami nem meglepő, hiszen egy rendkívül hatékony alternatívát jelentenek abban az hiit fogyni, ha fogyni akarnánk, növelnénk állóképességünket vagy csak szimplán szinten tartanánk magunkat. A HIIT a High-Intensity Interval Training rövidítése, ami magyarul nagyjából annyit tesz, hogy magas intenzitású intervallumos edzés, mely a rendkívül intenzív, már-már kirobbanó gyakorlatokra épül, amiket rövid pihenők és ciklikus ismétlés kísér.

wendy fogyás netizenbuzz hogyan tudsz zsírt égetni

A HIIT nem is annyira mozgásforma, mint inkább egyfajta módszer, ami szinte minden edzéshez ideális — a súlyzóshoz azért nem szerencsés —, de a kocogáshoz, a kerékpározáshoz, sőt akár még az elliptikus trénerhez is kiváló.

Hogy mégis miért olyan hatékony, azaz mik az előnyei — és ezzel együtt a hátrányai — ennek a megoldásnak? A HIIT edzés előnyei Az egyik legfontosabb előnye a HIIT edzésnek, hogy rendkívül gyorsan letudhatjuk vele a napi hiit fogyni, hiszen ezzel a módszerrel egy hiit fogyni testmozgás bemelegítéssel együtt alig hosszabb, mint perc, vagyis rengeteget spórolhatunk vele ezen a téren, így soha nem kell időhiány miatt elszalasztanunk a mozgást.

Hiit fogyni

A számítások szerint 15 perc kemény HIIT edzéssel annyi kalóriát égethetünk el, mint 1 óra kardióval vagy kocogással. Szintén a pozitívumok közé soroljuk, hogy elképesztő zsírégető vitalitás fogyás partnerek van ennek az edzésformának!

A tudomány szerint az egyik legideálisabb és leghatásosabb zsírégető mozgásforma a magas intenzitású szakaszos edzés - angolul High Intensity Interval Training vagy HIIT - ami az intenzív kardiomozgás egyik speciális változata. A HIIT-edzés sikeressége és hatása abban rejlik, hogy a rövid ideig tartó, ugyanakkor magas intenzitású, izzasztó gyakorlatokat általában egy hosszabb pihenőszakasz követ. Hiit fogyni az edzésfajtának köszönhetően a szervezet néhány másodperc alatt intenzív terhelés alá kerül, gyorsan emelkedik a pulzusszám, nem beszélve arról, hogy rövidebb idő alatt több kalóriát éget el a szervezet, ami a pihenőszakaszokban sem áll le. Rövid idő alatt több kalóriát éget Tanulmányok kimutattákhogy a hagyományos, monoton aerob edzésekkel szemben a HIIT-edzés rövidebb idő alatt nagyobb mennyiségű zsírt tud elégetni energiaként. Az intenzív mozgásforma növeli az edzés utáni oxigénfogyasztást is, amelynek révén egész nap pörög majd az anyagcsere.

Mindezt úgy, hogy jóval kevesebb energiafelhasználással jár, tehát kevésbé fáradunk el, mint a kardiózás során, de mégis legalább négy-öt alkalommal több zsírt éget el rólunk, miközben az anyagcserénk is a maximumra pörög.

Megfelelő diétával ez brutális fogyást eredményez!

egészséges gyorsan fogyni fogyókúrás tábor seattle

Mindezeken felül elképesztő mértékben növekszik a HIIT alkalmazásával az állóképességünk is! A kirobbanó gyakorlatok ugyanis a végsőkig megterhelik a szervezetünket, a határainkat feszegetjük ezzel a módszerrel, így kitágul a tüdő és erősödik a szív, ami azt jelenti, hogy mindkét szervünk képes lesz sokkal magasabb tempón, illetve teljesítményen dolgozni, tehát egy-két hét után érezhetően robbanékonyabbak leszünk, jobb formában érezzük majd magunkat.

Kiss Kriszta A HIIT edzés az egyik legjobb mozgásforma a fogyni vágyók számára, hiszen zsírégetés szempontjából kevesebb idő alatt lehet elérni vele azt a hatékonyságot, amit a kardió garantál, ráadásul sokkal jobban átmozgatja az egész testet, mint egy unásig ismételt aerob edzés. Egy igazán szomszédbarát, otthon végezhető intervallum gyakorlatsort mutatunk, amivel nem csapsz zajt a lakásban. Persze ilyenkor is dolgozol, csak lassabban, ezáltal visszaáll a pulzusod a nyugalmi állapotába.

Rengeteg edzésmódszer van, amihez drága kiegészítők, eszközök vagy ruhák szükségesek, a HIIT azonban ehhez mérten e- win fogyás olcsó. Gyakorlatilag egy teljesen hétköznapi, kényelmes ruha elegendő hozzá.

15 PERC HIIT EDZÉS! 100% ZSÍRÉGETÉS!

Nincs szükség még edzőteremre sem, bár néhány gép segítségével határozottan hatékonyabbá válhatunk. Mivel sokak számára komoly gondot okoz a fogyásban a pénz, ezért ez a megoldás ebből a szempontból sem hátrányos!

távolítsa el a zsír nekrózisát természetesen a fogyás legjobb módja

Nagyon sok edzésről elmondható, hogy fogyasztanak, de nem igazán formálják az alakot, esetleg csak egy-két izmot. A HIIT esetében azonban a megfelelő gyakorlatokkal minden izomcsoportot át tudunk mozgatni, ezen felül izomvesztés nélkül tudunk lefogyni a megfelelő étrend mellett, így nemcsak vékonyabbak leszünk, hanem formásak is. A HIIT edzés hátrányai Azért nyilván a HIIT edzés sem fenékig tejfel, hiit fogyni hátrányai, így például nem mindenki végezheti, mert nagyon megterheli a szervezetet, és ha már hozzászoktunk, ez nem probléma, de szív- vagy tüdőgondokkal nem szabad ezt gyakorolni.

rázza meg a fogyás fogyókúrás teák szoptatás közben

Gyakran akkora intenzitást kell beleadni a gyakorlatok elvégzésébe, hogy elsötétülhet a látásunk, szédülhetünk és hányingerünk lehet. Ez a mozgásforma sajátossága, de nem kell aggódni, csak az elején jellemző, amíg a tüdő ki nem tágult, a szív pedig meg nem erősödött eléggé ahhoz, hogy hatékonyabbá váljon szervezetünkben az oxigén feldolgozásának mértéke, ami egyet jelent az állóképesség növelésével.