Meglepő kutatási eredmény: az izgalomtól jó zsírrá alakul a hasi elhízás - Fogyókúra | Femina

Kutatási fogyás. Így gyorsítható a fogyás a kutatók szerint | nlc

Tartalom

  Nem kell orvos kutatónak lenni ahhoz, hogy felfedezzük az összefüggést a túlsúly és a társadalmi kapcsolatok között: az elhízás sokakra feszélyezően hat, ritkábban mozdulnak ki, kevesebbet járnak társaságba, a magányt kutatási fogyás az unalmas órákat pedig gyakran nassolással igyekeznek tartalmasabbá tenni, ami további túlsúlyt okoz. Az Ohiói Állami Egyetem kutatói azonban nemrégiben olyan felfedezést tettek, ami még egy nyomós okot szolgáltat arra, hogy legyőzd az alkatod miatti komplexusaidat, és belevesd magad a társasági életbe: nemcsak a lelkednek, de a testednek is jót teszel vele.

  A biztos fogyás receptje

  Jó zsírok és rossz zsírok Bár napjainkban a legtöbbeknek a zsír szó hallatán valami egészségtelen és a legkevésbé sem pozitív tulajdonságokkal bíró anyag jut eszébe, természetesen nem véletlen, hogy testünk bizonyos százalékát zsír alkotja. A kutatók és az orvosok kétféle zsírt különböztetnek meg, fehéret és barnát. Ez utóbbit jó zsírnak is nevezik, mivel különösen fontos szerepet játszik az anyagcserében, a glükóz lebontásában, energiaforrásként működik a test hőmérsékletének megemelésében, és a kalóriák elégetéséhez is elengedhetetlen.

  kutatási fogyás

  A barna zsír aránya csecsemőkorban a legmagasabb, szükségünk is van rá, hiszen ilyenkor az ember nagyon gyorsan kutatási fogyás, így fokozott az energiaszükséglete. Az életkor előrehaladtával aztán a barna zsír a sokkal kevésbé szimpatikus fehér zsírrá alakul, és jellemzően a csípő tájékára rakódik le, hasi elhízást okozva.

  Az FDA által jóváhagyott súlycsökkentő gyógyszerek a következőket tartalmazzák: Phentermine szájon át bevett tabletta.

  Ezt a zsírt jóval nehezebb energiává alakítani, gyakran nagyon makacsnak bizonyul, és sok diétázó életét keseríti meg. Ezek a túlsúly leggyakoribb okai! A helyzet azonban nem reménytelen, a barna zsírok a felnőttek szervezetében is megtalálhatók, és akcióba lépnek, amikor hirtelen fokozottabb energiaégetésre, illetve a testhőmérséklet megemelésére van szükség.

  Fogyni akar? Kutatók szerint ekkor kell étkezni, hogy hatékony legyen Psychology Today Számos tényező befolyásolhatja — a testhőmérsékletünk, az energiaszintünk változása, az alvás mennyisége és minősége —, hogy mennyire lesz sikeres egy fogyókúra.

  Mivel a barna zsírt sokkal könnyebb energiává alakítani, a gyors és könnyű test en ill zsírégetés remek eszköze lenne, ha a nehezen felhasználható fehér zsírt átalakíthatnánk. Amerikai kutatók úgy vélik, ez nem is lehetetlen próbálkozás, és még csak komoly orvosi beavatkozást sem igényel.

  kutatási fogyás

  Egereknél már működik Az Ohiói Állami Egyetem tudósai egereket vizsgálva jutottak a felfedezésre, miszerint a társas kapcsolatok megkönnyíthetik a zsírok elégetését - számolt be róla az MTI. A kutatók az egereket két csoportra osztották: az egyik csoport egy hagyományos, üres ketrecbe került, a másik pedig egy olyanba, ahol különféle játékok, alagutak, mászókák tették izgalmasabbá az életüket. Mindkét kutatási fogyás korlátlan mennyiségű táplálékot kapott. Négy hét elteltével a kutatók azt vették észre, hogy a kutatási fogyás környezetben tartott egerek jócskán veszítettek a súlyukból.

  Ennek oka még az aktívabb mozgás is lehet, amit a környezet biztosított, azt azonban kizárólag az izgalommal tudták magyarázni, hogy az egerek testében megemelkedett a barna zsír aránya.

  kutatási fogyás

  A tudósok a jelenséget azzal magyarázzák, hogy a változatos ingerek és a pozitív stressz hatására az egerek agyában több BDNF-jelű vegyület keletkezett, amely kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy a szervezet a fehér zsírt barnává alakítsa.