Gyerekkori túlsúly: ezeket a veszélyeket rejti a korai elhízás

Diéták betegségekre. Cukorbetegek étrendje emésztőrendszeri betegségek esetén

Betegségek és diéták

Diétázni nemcsak a betegeknek kell, hanem az egészségeseknek is javasolt, ha tehermentesíteni akarják az emésztőrendszerüket. Egészséges embernek csak néhány alapszabályt kell betartania, ha a drasztikusabb fogyókúra ellenében a kímélőbb diétás étrendet választja.

diéták betegségekre

Ilyen a bevitt szénhidrát mennyiségének csökkentése és a proteinben és rostban gazdag étrend kialakítása. A fehér lisztből készült termékek mellőzése és a hozzáadott só használatának redukálása is fontos. Ehhez jön még a zöldségekben és gyümölcsökben gazdag, ötszöri napi étkezés, valamint a bőséges folyadékfogyasztás.

Ha azonban valakinek speciális diétára van szüksége, nagyon oda kell figyelni. A kóros állapot eleve megterheli az egész szervezetet, az indokolatlan vagy rosszul megválasztott diétával nem szabad még inkább igénybe venni az emésztőrendszert.

diéták betegségekre

A különféle betegségek más és más diétát igényelnek A különböző betegségekben szenvedőknek nagyon oda kell figyelniük arra, hogy mit fogyasztanak. A dietetikus szakemberek kimondottan a betegségekre szabva alakítják kis és ajánlják a mintaétrendet, pontosan diéták betegségekre azt, hogy diéták betegségekre kórállapot alatt milyen vitaminokra, ásványi anyagokra és nyomelemekre van szüksége a testnek.

Ezektől eltérni azért felelőtlenség, mert nemcsak kevésbé lesznek hatékonyak, de súlyosbíthatják is a beteg állapotát. A szervezet jólétére vonatkozó ételmegvonást is csak felelősséggel lehet végezni, lapozd hát végig galériánkat, hogy melyik betegségnél mi a javasolt diétás étrend.

Néhány jó diéták betegségekre mi is szolgálunk, a legfontosabb azonban, hogy orvosoddal alaposan átbeszéljétek, milyen diétát kell tartanod.

Az inzulinnal még nem kezelt cukorbetegség esetén a diéta az egészséges étrendnek felel meg.

Diéta (étrend)

Sok gyümölcs és zöldség, teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, növényi eredetű zsiradék és fele-fele arányban növényi és állati fehérje is javasolt. Vashiányban szenvedsz? A Vashiány teszt a ferritin vas megkötésére szolgáló fehérje kimutatására szolgáló immunológiai gyorsteszt, amelyet otthon, kényelmesen, bárki el tud végezni 10 perc alatt, egyetlen vércsepp segítségével.

diéták betegségekre